cursuri_chitara_online

Cursuri Chitara online – Avantaje Vs. Dezavantaje

Cursuri chitara online sau Tutoriale chitara – Avantaje Vs. Dezavantaje

In prezent avem foarte multe posibilitati cand vine vorba despre cursuri de chitara de la a cauta pe google despre cursuri chitara online sau lectii chitara online si pana la a viziona tutoriale despre chitara si cursuri pe youtube. Multe persoane sunt atrase de faptul ca la un simplu search: cursuri chitara online, lectii chitara online, gasesc o modalitate aparent facila de a urma lectiile de chitara; multe sunt gratis sau au costuri mult mai mici fata de lectiile de chitara 1 la 1 .

 

RECOMANDAM lectiile de chitara online sau cursurile de chitara online 1 la 1 prin una din platformele de video call.

In era vitezei unde toti suntem grabiti, toti ne dorim timp liber, ne dorim sa scutim timp, iar cand pentru unii orice fractiune de ora poate face diferenta intre a putea urma cursurile de chitara sau nu, recomandam sa optati pentru varianta de cursuri de chitara online 1 la 1 .

Este important ca drumul pe care un cursant il are de parcurs pana la ora de chitara sa nu fie lung sau sa nu fie perceput ca un efort f mare din partea acestuia. Daca un cursant ajunge obosit la cursul de chitara, atunci atentia lui scade si implicit informatia acumulata .

Pentru cei pentru care distanta poate fi un obstacol, recomandam sa opteze pentru cursurile noastre 1 la 1 in format online, care nu sunt cu mult diferite de cursurile la sala, intrucat atat in sedintele fata in fata cat si in sedintele online le explicam pas cu pas ce au de facut, fara a avea vreun contact fizic cu mana sau degetele cursantilor.

Tehnologia a evoluat, camerele web sau cele ale telefoanelor, tabletelor sau ale laptopurilor sunt din ce in ce mai performante, iar lucrul acesta face ca totul sa fie aproape la fel ca un curs fata-n fata.

 

Dezavantajul pachetelor de lectii de chitara online gata inregistrare/ cursuri chitara online gata inregistrate ( Tutoriale chitara). 

In primul rand, un prim dezavantaj destul de consistent al unui tutorial este acela ca nu ai cu cine interactiona in mod direct ca sa iti spuna unde gresesti si ce trebuie sa faci in cazul respectiv.  Nu va exista cineva sa te corecteze, sa te sfatuiasca si sa te sustina in functie de nivelul tau de performanta, nu are cine sa iti confirme daca, spre exemplu, pozitia de cantat este una corecta.

cursuri_chitara_online

cursuri_chitara_online

Ca in orice activitate pe care o desfasuram, modul de a face fiecare miscare ce are legatura cu chitara este foarte important,  incepand cu modul in care se tin degetele pe grif pentru ciupitura sau pentru acorduri (care este foarte important pentru un sunet curat), continuand cu modul in care se apasa tastele, numerotarea si ordinea degetelor, iar exemplele pot continua… Motiv pentru care, daca nu le realizezi corect, te poti trezi in situatia ca simti ca nu poti evolua, oricat exersezi.

Multa lume spune ca nu vrea sa faca instrumentul chitara de performanta, multi dintre ei vor sa cante doar pentru hobby, pentru sufletul lor, insa cu totii ne simtim bine cand dupa munca depusa avem si o rasplata si oricat de putin am exersa, ne dorim sa incantam urechile celorlalti atunci cand cantam.

Pentru asta, multi considera ca simpla cautare de tutoriale cursuri chitara online este mai mult decat suficienta.

Cursuri Chitara online – tutoriale Chitara

Exista sanse sa inveti sa canti la chitara ajutandu-te de un pachet inregistrat de lectii de chitara online, sau tutoriale, insa poate exista posibilitatea ca pachetul acela pre-inregistrat sa nu iti ofere informatia pe care tu o cauti, sa nu iti raspunda la toate intrebarile sau, mai mult decat atat, pornind intr-un mod gresit, tehnica de a canta la chitara sa fie una gresita, si astfel intreaga experienta cu chitara sa-ti lase un gust amar. Desi pentru inceput tutorialele inregistrate de chitara te pot face sa crezi ca stii sa canti la acest instrument, la un moment dat, cand vor exista piese care necesita putina teorie sau in care merg aplicate niste trucuri care sa te ajute sa canti cu usurinta si placere piesele preferate, vei intampina dificultati si vei considera chitara un instrument foarte dificil de invatat, lucru total neadevarat.

Aceste probleme vor fi cauzate de lipsa unei indrumari, mai ales cand vorbim despre cursuri pre-inregistrate cu lectii de chitara pentru incepatori,  iar toate aceste aspecte te pot convinge sa renunti la pasiunea pentru chitara, fiind dezamagit ca nu poti invata (vei avea impresia ca nu e de tine) si astfel se pierde sansa de a cunoaste acest frumos instrument.

Detalii desprpe activitatea noastra puteti afla in pagina Despre noi

 

 

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] In legatura cu posibilitatea de a invata sa canti la chitara de pe internet, am scris un articol interesat ce poate fi accesat aici […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.