Chestionar meditatii chitara pentru elevi

Te rugam sa ne raspunzi la Chestionar !

Chestionar Meditatii Chitara

Meditatii Chitara: De ce un chestionar ?

Atunci cand incepem procesul de invatare la Academia de Chitara  cu cei mai mici elevi ai nostri, ei percep orele de chitara exact dupa tiparul scolar si folosesc expresia meditatii la chitara. In esenta noi avem cursuri de chitara, predate intr-un stil lejer si relaxat, intr-o atmosfera de bucurie pentru muzica.

Meditatii la chitara; Relaxare si disciplina

Chiar daca unii elevi spun: Merg la meditatii la chitara alaturi de cei mai cool colegii si ma distrez, asta nu inseamna ca la noi lipseste disciplina si respectul fata de procesul de invatare al chitarei. Starea de bine si bucuria de canta nu inseamna o lipsa de disciplina la orele de meditatii chitara. Este extrem de important ca in cadrul unei scoli de muzica, fie ea scoala de chitara, scoala de pian sau orice alt instrument, este importanta disciplina si respectul fata de profesor si colegi.

De ce un chestionar pentru cursurile de chitara ?

De-a lungul timpului am inteles cat este de important sa avem o imagine cat mai fidela a motivatiei pentru cursuri de chitarameditatii chitara – atat din partea lui ( elevului) cat si din partea parintilor. Ne propunem sa intelegem prin acest chestionar ce asteptari are parintele de la cursurile de chitara, dar si ce asteptari are copilul ( beneficiarul direct al cursurilor).

Ne dorim sa stim ce muzica asculta elevul, care participa la meditatii chitara, ce muzica asculta parintii, daca isi doreste sa cante intr-o formatie sau doreste doar sa isi exploateze latura artistica.

meditatii chitara

Oboseala, inamicul cursurilor de chitara

Uneori se intampla ca un copil ce urmeaza cursuri de chitara – meditatii chitara- sa urmeze in paralel si cursuri de inot si cursuri de engleza si meditatii la mate si meditatii la romana. In acest context, chiar formularea meditatii chitara nu mai este una foarte placuta pentru copil, astfel incat chiar daca ii plac cursurile de chitara, un copil atat de ocupat va invata cu mai mare greutate decat un copil mai relaxat, mai odihnit si care este lasat sa isi traiasca copilaria.

Placerea lectiilor de chitara sau placerea cursurilor de echitatie ?

Stim ca parintii isi doresc ce e mai bine pentru copilul lor si de aceea ii inscriu la diverse cursuri si meditatii, insa este important sa ii lasam pe ei sa aleaga ce le place si ce nu. Sa ii lasam sa isi urmeze pasiunile, fie ca e vorba de lectii / meditatii chitara sau echitatie. Aceste preocupari trebuie sa reprezinte o placere si nu o obligatie.

Sursa Foto

Detalii despre lectiile de chitara sustinute de noi, puteti afla accesand aceasta pagina.