Care este frecventa recomandata a cursurilor de chitara

De câte ori pe săptămână este bine să frecventez cursurile la acest instrument?

Academia de Chitară recomanda un minimum de:

  • Două lecţii de chitară pe săptămână, in vederea asimilării optime a cunoştinţelor muzicale.

Bineinteles, dacă nu există timpul necesar, se poate învăţa şi cu o singura lecţie de chitară pe săptămână, însă trebuie să se aiba in vedere faptul că se va progresa într-un interval de timp ceva mai lung.

Frecventarea lecţiilor de chitara

Frecventarea lecţiilor de chitară mai putin de o dată pe săptămână nu este recomandată, cum nu este recomandată nici o pauza foarte mare de timp, în general în perioada vacanţelor şcolare, deoarece în cadrul Academiei de Chitară, cursurile de chitară privesc un instrument ce se face din placere, şi care nu poate fi asemuit cu obligaţiile din timpul scolii, care se dovedeşte a fi de cele mai multe ori o instituţie destul de rigidă şi de încărcată.

Lectiile de chitara in vacanta

În primul rand, în vacanţe, copiii au mai mult timp liber, putând profita de o parte a acestuia,  având posibilitatea să poata învăţa mult mai repede, întrucât sunt mai odihniti şi mai putini stresati de mica lor povara din timpul anului scolar obligatoriu.

Ce se intampla daca nu cantam o perioada mai lunga de timp ?

În al doilea rand, există un foarte mare risc să se uite foarte uşor ceea ce au învăţat la lecţiile anterioare, aici referindu-ne atât la partea de teorie, cât si la dexteritea acumulată. În acest caz, toata munca elevului, a profesorilor, cât şi, de ce nu, a parintilor este în mare parte pierduta, progresul fiind aproape insesizabil.

Frecventa cursuri chitara

Cat trebuie sa cant la chitara pe zi pentru a invata

Ca regulă generală este bine ca fiecare cursant să studieze individual măcar o jumătate de oră/zi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Doresc să intre în discuție?
Simțiți-vă liber pentru a contribui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *